Algemene voorwaarden & Privacy (AVG wet)

Indien u bij ons een bestelling plaatst in de webshop of via een maatwerk-opdracht, gaat u automatisch akkoord met onderstaande Algemene voorwaarden. Ook wij doen dat met betrekking tot uw privacy in het kader van de wet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). De voorwaarden klinken nogals streng, maar daarmee willen we graag duidelijkheid scheppen voor zowel u als klant als ons als ondernemer. 

Bij vragen of twijfels kunt u ons altijd een e-mail sturen naar info@leukepost.nl

Bestellen
Via de website kunt u aanklikken welke producten u graag wilt kopen, waarna het totaalbedrag inclusief verzendkosten en BTW verschijnt. Hierna worden uw adresgegevens gevraagd om vervolgens door middel van een betaling de bestelling af te ronden.

Betalen
U kunt bij ons op vijf manieren betalen. Bekijk ze hieronder.

Betaalwijze Betaalkosten
iDEAL Gratis
Creditcard Gratis
Paypal Gratis
Mister cash (Bancontact) Gratis
Overschrijving Gratis

De betalingen via iDEAL, creditcard, Paypal en Bancontact gaan realtime, hiermee is uw bestelling direct afgerond en wordt deze z.s.m. verzonden.

Betaling d.m.v. overschrijving houdt in, dat je na het invoeren van je bestelling zelf het openstaande orderbedrag op de bankrekening van Olijhoek.nl overmaakt. Vermeld bij het handmatig overmaken altijd het bestelnummer. Kaarten worden pas verzonden nadat de betaling is ontvangen, wij houden uw bestelde producten 5 dagen apart, indien we na 5 dagen geen betaling van u ontvangen hebben, annuleren wij uw bestelling. Indien u een langere betalingstermijn nodig heeft, kunt u contact met ons opnemen.

Verzenden
Wij maken gebruik van PostNL voor het verzenden van de bestellingen binnen Nederland. Het is onze verantwoordelijkheid om de artikelen goed te verpakken en te frankeren. Wij zijn echter NIET verantwoordelijk voor schade en/of zoek raken van de verzonden artikelen. Bij grotere bestellingen adviseren wij u dan ook om te kiezen voor aangetekende en verzekerde verzending met track & trace. Kleine bestellingen worden als briefpost verzonden, dit is altijd de goedkoopste manier, maar desgewenst kunt u kiezen om te verzenden als brievenbuspakje met track & trace code. 

Wij verzenden ook naar het buitenland. Bij grotere bestellingen naar het buitenland, zullen wij op dat moment bekijken welke verzender het goedkoopste is, dit is afhankelijk van het land. Kleine bestellingen worden als briefpost verzonden, dit is altijd de goedkoopste manier. Wij zijn niet verantwoordelijk voor zoekraken of achterhouden/controle of bijbetalen bij de douane.

Twijfelt u over de gewenste verzendmethode, dan is het handig als u de bestelling normaal afrondt, bij verzending kiest voor "Afhalen", bij betaling kiest voor "Betaling dmv overschrijving". Uw kaarten zijn dan in ieder geval alvast voor u gereserveerd. Vervolgens neemt u contact met ons op via 
e-mail naar info@leukepost.nldan overleggen we met elkaar wat de beste/goedkoopste verzendmethode is en krijgt u naderhand een iDEAL betaallink van ons voor het totale bedrag.

Voor een overzicht van onze verzendkosten verwijzen wij u naar de pagina
www.leukepost.nl/verzendkostenWij berekenen BTW over verzendkosten volgens de richtlijnen van de belastingdienst.

Levertijden
Na ontvangst van uw betaling verwerken en verzenden wij uw bestelling zo spoedig mogelijk. Over het algemeen verzenden we enkele keren per week. Bij producten die een langere levertijd hebben, staat dit bij de productomschrijving vermeld of stellen wij daarvan op de hoogte. Als uw bestelling een artikel bevat met een langere levertijd, dan geldt dit automatisch ook voor de rest van de bestelling. Mocht dit bezwaarlijk zijn, neem dan even contact met ons op om de bestelling te splitsen.

BTW
Volgens de regels van de belastingdienst berekenen wij BTW over verzendkosten (zie www.belastingdienst.nl/)
Samengevat is de regel: de Belastingdienst heeft besloten BTW te berekenen over verzendkosten om belastingontduiking te voorkomen. Wanneer er namelijk geen BTW berekend zou hoeven worden over de verzendkosten, dan kunnen ondernemers de verkoopprijs van de producten heel laag maken en de verzendkosten heel hoog, waardoor er minder BTW wordt afgedragen. Om dit te voorkomen moeten ondernemers ook BTW betalen over de verzendkosten en deze BTW wordt aan de klant doorberekend. 
Er wordt vaak gedacht dat dit niet hoeft omdat de post en pakketten die worden verstuurd met PostNL vrijgesteld zijn van BTW. Echter als ondernemer moet wel gewoon BTW berekend worden over de verzendkosten, die klanten betalen. Over de verzendkosten wordt het BTW-tarief berekend wat geldt voor de producten die verzonden worden. Bij Leuke Post vallen wij in de tariefklasse van 21% BTW, zowel bij producten als bij verzendkosten en deze worden door Leuke Post afgedragen aan de belastingdienst.  

Persoonsgegevens en privacy
Bij online winkelen is het onvermijdelijk dat wij gegevens van u nodig hebben, anders kunnen wij u geen artikelen toesturen.
Wij vragen om uw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, land en provincie. Deze gegevens worden uitsluitend door ons gebruikt om uw bestelling af te ronden. U kunt er voor kiezen om een account aan te maken met een zelf gekozen wachtwoord, maar ook is het mogelijk om als "gast" zonder account een bestelling te plaatsen.

Met onze hostingpartner hebben wij een verwerkersovereenkomst.
Bij bestellingen die met Track & Trace worden verstuurd, worden uw adresgegevens WEL met PostNL gedeeld.

Persoonsgegevens worden nooit aan derden verstrekt, anders dan bovengenoemde partijen (PostNL en onze hostingprovider) en ongeveer 1x/jaar worden niet-actuele klantgegevens verwijderd.

Beveiliging
Wij maken gebruik van een SSL verbinding. Met SSL wordt je vertrouwelijke informatie versleuteld verzonden, zodat je gegevens niet onderschept kunnen worden. Uw gegevens worden gegarandeerd nooit aan anderen verstrekt.

Niet tevreden?
Wij vinden het fijn als u ons op de hoogte stelt van uw ontevredenheid. Dat geeft ons de kans een oplossing te zoeken en onszelf te verbeteren. Wel vragen wij u er rekening mee te houden dat kleuren kunnen afwijken, want een kaart in het écht ziet er altijd anders uit dan een plaatje op internet.

Papier en karton zijn gevoelig voor vocht en temperatuurswisselingen, wij pakken ze daarom zo strak mogelijk in, voorzien van beschermingsmateriaal. Zo staan ze ook bij ons in de voorraadbakken. Desondanks kunnen kaarten tijdens het verzendproces, zeker in de winter, soms wat kromtrekken. Dit is prima te verhelpen door de kaarten om en om te stapelen met een strak elastiekje er om heen, of met een gewicht (stapel boeken) er op. Omdat dit een eigenschap is van onze producten, geldt hiervoor geen herroepingsrecht.

Bij kaarten die rondom een kaderrand(je) hebben, kan het gebeuren dat de rand niet 100% symmetrisch is. Bij het snijden kan er soms 1 tot 3 millimeter verschil optreden. Vaak is dit visueel niet zichtbaar, maar een enkele keer wel, afhankelijk van de kleur van de rand.

Herroepingsrecht
Een klant heeft 14 dagen herroepingsrecht. Zonder opgave van reden mogen de artikelen (mits ongebruikt en onbeschadigd), op kosten van de klant en in originele of vergelijkbare verpakking, geretourneerd worden, waarna u uw geld terugkrijgt exclusief de verzendkosten. Ondanks dat u het niet verplicht bent ons te vertellen, zijn wij wel altijd benieuwd naar de reden van retournering. Daarom is het prettig als u uw retournering even meldt via info@leukepost.nl

Producten die gebruikt en beschadigd zijn nemen wij niet terug. Om schade of zoek raken tijdens verzending te voorkomen, kunt u kiezen voor "verzekerd verzenden" of ophalen. 

Ook producten die zijn afgeprijsd en/of uit de rubriek SALE kunnen niet geretourneerd worden.

Maatwerk en opdrachten
Herroepingsrecht geldt NIET voor producten gemaakt in opdracht, zoals meetingkaarten, kaarten speciaal gedrukt van uw eigen foto's, producten in de sale en etiketten. Bij maatwerkopdrachten moet u zich realiseren dat drukwerk qua kleur en uitstraling soms iets afwijkt dan wat u op uw computerscherm ziet, het zijn immers 2 totaal andere "materialen". Meer informatie over het automatisch afzien van het herroepingsrecht bij maatwerk vindt u op pagina www.leukepost.nl/maatwerk.

Vragen?
Stuurt u gerust een e-mail naar info@leukepost.nl

Contactgegevens
Leukepost.nl
Alkmaar, Nederland (geen bezoekadres)
info@leukepost.nl

KVK nummer:  72324694
BTW nummer: NL002138245B86


Bankgegevens
Naam:  Olijhoek.nl
IBAN:   NL10 KNAB 0257 6099 97

BIC:     KNABNL2H