Maatwerk en Meetingkaarten

Kaarten van uw eigen foto's? 
Bij ons is het ook mogelijk om van uw eigen foto's of illustraties ansichtkaarten te laten maken. De minimale oplage is dan 8 stuks per ontwerp, de kaarten worden niet hier in de webshop te koop aangeboden, ze zijn dan echt speciaal voor u en ook het copyright blijft van u. De prijs is afhankelijk van of wij uw foto's moeten nabewerken of dat die zo gebruikt kunnen worden, tekst op voor- en/of achterkant, het aantal en de uitvoering (mat, glanzend, enkelzijdig, dubbelzijdig, kleur, zwart/wit, papiersoort). Voor meer informatie kunt u mailen naar info@leukepost.nl

Globale prijsindicatie: 
voor een A6 ansichtkaart met adresveld, indien uw foto's in hoge resolutie door u worden aangeleverd en NIET of BEPERKT door ons hoeven te worden nabewerkt (anders geldt er een meerprijs):
  8 stuks dezelfde kaarten € 1,10 per kaart, uitsluitend per set van 8  (€ 8,80)
16 stuks dezelfde kaarten € 1,00 per kaart, uitsluitend per set van 16 (€ 16,00)
24 dezelfde kaarten € 0,95 per kaart, uitsluitend per set van 24 (€ 22,80)
32 stuks dezelfde kaarten € 0,90 per kaart, uitsluitend per set van 32 (€ 28,80)
Tussen de 33 en 100 stuks dezelfde kaarten € 0,85 per kaart, willekeurig aantal. Totaalprijs afhankelijk van aantal.
Meer dan 100 dezelfde kaarten € 0,80 per kaart, willekeurig aantal. Totaalprijs afhankelijk van aantal.
 
Deze prijzen zijn exclusief verzendkosten en gelden per productontwerp (bijv. 4 ontwerpen en daarvan ieder 8 stuks kosten dan 4 x € 8,80 =  € 35,20 en niet 32 kaarten voor € 28,80) vanwege eenmalige setupkosten per productontwerp.


Kaarten voor
Postcrossing meetings worden geleverd tegen kostprijs. Het aantal gewenste kaarten bepaalt de prijs. Omdat dit tegen kostprijs gaat, ontwerpen we deze kaarten op momenten dat het rustig is. Dat betekent dat we hiervoor een langere doorlooptermijn aanhouden. Daarom vragen we u om minimaal 8 weken vóór de meeting, de datum en wensen door te geven (in de periode september t/m december liever nog wat eerder). Voor het aanleveren van foto's staat verderop op deze pagina beschreven aan welke eisen dit moet voldoen. 
Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.


Werkwijze:

 • Foto's graag mailen naar info@leukepost.nl en niet via Facebook messenger of WhatsApp versturen omdat de foto's dan gecomprimeerd worden en niet bruikbaar zijn. Uw digitale foto's zijn bij voorkeur minimaal 2 MB groot en hebben minimaal een resolutie van 1415 x 1923 pixels.
 • Copyright foto's:
     - de foto's zijn (en blijven) uw eigen copyright
     - of de foto's zijn vrij van copyright
     - of u heeft een verklaring van de eigenaar met toestemming voor gebruik de foto's
 • Wij beoordelen het fotomateriaal en mailen u daarna met een exacte prijsopgave.
 • Wij werken de opdracht verder uit en laten u voorbeelden zien.
 • Samen komen we tot de gewenste kaart.
 • U gaat akkoord met de opdracht, wij vragen u een aanbetaling van 20% te doen en vervalt het herroepingsrecht.
 • Wij laten de kaarten drukken.
 • De kaarten worden door ons beoordeeld en wij sturen u een factuur en desgewenst een betaallink.
 • Na ontvangst van de betaling versturen wij de kaarten.
Aanleveren van uw foto's:
Heel graag mailen naar info@leukepost.nl en niet via Facebook messenger of WhatsApp omdat de foto's dan gecomprimeerd worden en niet bruikbaar zijn. Uw digitale foto's zijn bij voorkeur minimaal 2 MB groot en hebben minimaal een resolutie van 1415 x 1923 pixels. 
Probeer rondom 8 mm van uw fotomateriaal vrij te houden van essentiële onderdelen (laat de staart van de kat dus ruim binnen de rand vallen en niet op de rand). 

Op alle producten die gemaakt worden op verzoek, geldt GEEN herroepingsrecht.
Van te voren overleggen wij over uw wensen en voordat het gedrukt wordt geeft u uw goedkeuring, waarbij u afziet van herroepingsrecht. Bedenk dat iets wat gedrukt is, een iets andere uitstraling kan hebben dan dat wat u op uw computerscherm ziet en er een kleurverschil kan ontstaan. Dat komt hierdoor:
 • Kleuren van drukwerk (CMYK) kunnen soms iets afwijken vergeleken met kleuren van een computerscherm (RGB). Bij een computerscherm kun je immers de kleurinstellingen wijzigen. Daarnaast wordt je beeldscherm ook nog van de achterkant belicht waardoor de kleuren veel feller worden.
 • Er vindt altijd een conversie plaats van RGB naar CMYK kleurprofiel.
 • Drukwerk heeft een hoge resolutie van 300 DPI, een computerscherm daarentegen een lage resolutie van 72 DPI.
 • Papier is een ander materiaal dan een beeldscherm. De ene papiersoort geeft meer diepte dan de andere. Bovendien is ook de kleur van het papier zelf en de structuur bepalend voor het eindresultaat.
 • De inkt van de drukker kan soms ook (minimaal) van samenstelling wisselen.
 • Uw digitale foto wordt door ons bewerkt naar kaartformaat, omgezet naar CMYK en vervolgens omgezet naar een drukwerkbestand. Dit drukwerkbestand wordt door de drukker in hun systeem gezet. Allemaal conversie handelingen waarbij verschillen kunnen optreden.
 • Het drukprocedé is een geheel andere werkwijze dan een foto die je af laat drukken, een foto is dus niet te vergelijken met een ansichtkaart. Een ansichtkaart kan een andere uitstraling geven dan een afgedrukte foto van hetzelfde bestand, dat komt omdat het verschillende materialen zijn.
 • Drukwerk wordt op grote vellen gedrukt en naderhand op maat gesneden waarbij wat snijverlies kan optreden. Probeer rondom 6 mm van uw fotomateriaal vrij te houden van essentiële onderdelen (tekst, maar bijv. ook de staart van de kat etc.).
 • Bij kaarten die rondom een kaderrand(je) hebben, kan het gebeuren dat de rand niet 100% symmetrisch is. Bij het snijden kan er soms 1 tot 3 millimeter verschil optreden. Vaak is dit visueel niet zichtbaar, maar een enkele keer wel, afhankelijk van de kleur van de rand.
 • Daarnaast is ook het opnieuw bestellen van dezelfde bestelling met hetzelfde bestand op dezelfde drukpers geen garantie voor dezelfde kleur. Er zijn veel factoren van invloed op de drukpers, zoals bijvoorbeeld temperatuur of luchtvochtigheid. Maar ook wanneer het onderhoud is gepleegd. Tussen verschillende bestellingen kan dus altijd een beetje kleurverschil optreden.

Algemene voorwaarden:
Indien u bij ons een maatwerk-opdracht plaatst, gaat u automatisch akkoord met onze "Algemene voorwaarden" zoals beschreven op pagina www.leukepost.nl/algemene-voorwaarden

Wensen voor "Greetings from...." stedenkaarten?

Heeft u een stad waarvoor u graag een "Greetings from......" kaart zou willen hebben? Dan kunt u uw wensen aan ons doorgeven en een mail sturen naar info@leukepost.nl Het maken van een "Greetings from......" kaart kost relatief veel tijd omdat de foto aan specifieke eisen moet voldoen en de informatieve tekst bij elkaar gezocht en vertaald moet worden.

Vragen?
Graag via een e-mail naar info@leukepost.nl